top of page

Jaké jsou šance na přijetí v tomto roce?

Na střední školy přicházejí silné ročníky a škol nepřibývá - logicky je tedy čím dál těžší dostat se na vybranou školu. Počet zájemců o střední školy se za poslední tři roky celorepublikově zvedl o 15 tisíc na téměř 80 tisíc žáků. V každém kraji tedy alespoň o pětinu. Nejstrměji vzrostl počet zájemců ve Středočeském kraji a Praze, a to o více než 30 procent.


Dříve bylo běžnou praxí, že kdo se nedostal na školu, měl ještě šanci na řadě škol při druhém nebo třetím kole. V loňském školním roce však už některé z těchto škol měly plno už po prvním kole a na zbylé školy se v druhém kole běžně hlásilo i 50 dětí na 1 místo. pro uchazeče je to těžší než jindy, a to i včetně učebních oborů.


Jakou radu tedy můžeme rodičům poskytnout?


  1. nepodceňte přípravu! bez kvalitní přípravy většina dětí nemá šanci - ideální je dát na doporučení někoho známého, historii firmy, možnost kontaktu s lektorem ap. (můžete zkusit např. naše on-line či prezenční kurzy, procvičovací lekce ap.

  2. zjistěte si, jaké jsou poměry mezi počtem přihlášených a přijatých z loňského roku na školách, o kterých byste uvažovali a ověřte si, kolik uchazečů bude škola přijímat v tomto školním roce (např. na webu školy)

  3. vyberte školu, která by se vám líbila, jako druhou volbu však doporučujeme školu, kde jsou větší šance

  4. šance můžete zjistit při přijímačkách nanečisto - doporučujeme ale jejich začátek neuspěchat - hodně dětí pak výsledky z brzkých termínů demotivují... nejprve proberte látku a pak se vrhněte na přijímačky nanečisto, např. u nás můžete využít až 10 termínů v Praze, Plzni a dalších městech, nebo i z domova


640 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page