top of page

Výsledky přijímacích zkoušek 2022/23

Do 4letých a nástavbových oborů se k JPZ v roce 2023 přihlásilo celkem 89,7 tisíce uchazečů, což znamená meziroční nárůst o +11 %. Tato čísla zahrnují i uchazeče přihlášené podle zákona Lex Ukrajina. Do 8letých gymnázií podalo letos přihlášku téměř 19 tisíc uchazečů, což je nárůst o 5,5 % ve srovnání s rokem 2022. Nejvýraznější nárůst v počtu přihlášek byl zaznamenán u 6letých gymnázií, kam se letos přihlásilo o 27 % více než v předchozím roce.


Výsledky letošních jednotných přijímacích zkoušek předá Centrum ředitelům škol již zítra tj. 28. 4. 2023, ti poté do dvou dnů (většina škol se ale snaží dát info hned v pátek) zveřejní pořadí uchazečů podle hodnocení výsledků v přijímacím řízení.


Pokud se dítě na školu nedostane, nemusí stále zoufat, téměř každý se hlásí na dvě školy, takže část uchazečů před dítětem určitě odpadne. Můžete pak využít odvolání apokud nejste daleko pod čarou máte velkou šanci, že budete přijati.


Deváťáci, kteří se ani takto nedostanou na školu, mají možnost u některých škol absolvovat druhé kolo (to vyhlašuje už každá škola sama za sebe, není daný žádný jednotný termín ani podmínky přijímaček), každopádně musíte mít od své ZŠ předvyplněné další přihlášky.


Moc držíme palce všem "našim" dětem, aby u přijímaček obstály co nejlépe a aby se na své vysněné školy dostaly.


339 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page